Yleistä

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta. Martat on poliittisista puolueista riippumaton järjestö, jonka keskuselimenä on Marttaliitto. Marttaliitto jakautuu kuuteentoista maakunnallisesta toiminnasta vastaavaan piiriin. Piireissä taas puolestaan on monin eri tavoin toimivia yhdistyksiä. Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja on Lea Sairanen ja  pääsihteerinä on helmikuun 2010 alusta alkaen toiminut
Marianne Heikkilä.

Marttaliitto julkaisee MARTAT-nimistä jäsenlehteä, joka ilmestyy kuusi kertaa vuonna 2017 ja on myös Aikakaus-
lehtien Liiton jäsenlehti.

Kymenlaakson alueen marttayhdistysten yhteistyöjärjestönä toimii Kymenlaakson Martat, jonka kotipaikka on Kouvola. Piirin tehtävänä on tukea alueensa marttayhdistysten toimintaa, suunnitella ja antaa neuvontaa, järjestää koulutusta
sekä muuta vastaavaa toimintaa. Kymenlaakson Marttojen toiminnanjohtajana toimii Anne Saarikko.

Langinkosken Martat on Kotkan alueella toimiva virkeä yhdistys. Sen valtteja ovat alusta lähtien olleet hyvä yhteishenki, yhteiskunnan eri osa-alueisiin kohdistuva mielenkiinto, niin käden- kuin hengentaitojenkin vaaliminen sekä perinteiden kunnioittaminen nykypäivän elämään soveltaen. Yhdistys kokoontuu pääasiallisesti parillisen viikon keskiviikkona klo 18–20 Aittakorven seurakuntatalossa, jolloin illoissa on usein laulun ja kahvinjuonnin lisäksi ajankohtainen esitys erilaisilta elämänalueilta. Yhdistys myös jalkautuu sopivin väliajoin tutustumaan valittuihin kohteisiin tai virkistäytymään teatteri-esitysten äärellä. Niin ikään matkat lähelle ja kauemmaskin ovat ohjelmistossa. Ja meidät voi myös tavoittaa kahvitus-puuhissa erilaisissa tilaisuuksissa tai myyjäispöydän takaa joulun tienoilla.

Langinkosken Marttoihin kuuluu tällä hetkellä noin seitsemänkymmentä reipasta naista, joiden joukossa on edelleen muutamia 45 vuotta toiminnassa mukana olleita perustajajäseniä.

HYVÄ NETTISIVUJEN LUKIJA! Jos kiinnostut martoista yleensä ja Langinkosken Martoista erityisesti, tervetuloa nuorek-kaaseen joukkoomme osallistumaan marttailtoihimme! Marttayhdistys toimii parhaiten silloin, kun sen jäsenistö saa vaikutteita murkusta mummoon ja vauvasta vaariin.
Comments