Yleistä

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta. Martat on poliittisista puolueista riippumaton järjestö, jonka keskuselimenä on Marttaliitto. Marttaliitto jakautuu neljääntoista maakunnallisesta toiminnasta vastaavaan piiriin. Piireissä puolestaan on monin eri tavoin toimivia yhdistyksiä.

Marttaliiton hallituksen puheenjohtaja on Sirpa Pietikäinen ja pääsihteerinä toimii Marianne Heikkilä.

Marttaliitto julkaisee Martat-nimistä jäsenlehteä, joka ilmestyy kuusi kertaa vuonna 2021, ja on Aikakauslehtien Liiton jäsenlehti.

Kymenlaakson alueen marttayhdistysten yhteistyöjärjestönä toimii Kymenlaakson Martat, jonka kotipaikka on Kouvola. Piirin tehtävänä on tukea alueensa marttayhdistysten toimintaa, suunnitella ja antaa neuvontaa, järjestää koulutusta sekä muuta vastaavaa toimintaa. Kymenlaakson Marttojen toiminnanjohtajana toimii Anne Saarikko.

Langinkosken Martat on Kotkan alueella toimiva virkeä yhdistys. Sen valtteja ovat alusta lähtien olleet hyvä yhteishenki, yhteiskunnan eri osa-alueisiin kohdistuva mielenkiinto, niin käden- kuin hengentaitojenkin vaaliminen sekä perinteiden kunnioittaminen nykypäivän elämään soveltaen. Yhdistys kokoontuu pääasiallisesti parillisen viikon tiistaina klo 18–20 Korttelikoti Muorikassa Karhuvuoressa, jolloin illoissa on usein laulun ja kahvinjuonnin lisäksi ajankohtainen esitys erilaisilta elämänalueilta. Yhdistys jalkautuu sopivin väliajoin tutustumaan valittuihin kohteisiin tai virkistäytymään teatteriesitysten äärellä. Myös matkat lähelle ja kauemmaskin ovat olleet ohjelmistossa. Ja meidät voi myös tavoittaa kahvituspuuhissa erilaisissa tilaisuuksissa tai myyjäispöydän takaa joulun tienoilla.

Langinkosken Marttoihin kuuluu tällä hetkellä viitisenkymmentä reipasta naista, joiden joukossa on edelleen muutamia yli 40 vuotta toiminnassa mukana olleita.

HYVÄ NETTISIVUJEN LUKIJA! Jos kiinnostut martoista yleensä ja Langinkosken Martoista erityisesti, tervetuloa nuorekkaaseen joukkoomme osallistumaan marttailtoihimme! Marttayhdistys toimii parhaiten silloin, kun sen jäsenistö saa vaikutteita murkusta mummoon ja vauvasta vaariin.